Actueel

Nieuws

  • Nieuws

/ 20 dec 2021

Terugblikkend vooruitkijken

Het jaar 2021 zit er bijna op. Nog een paar weken en 2022 gaat van start. Traditioneel een tijd om nog eens terug te blikken en om vooruit te kijken. Zo ook bij de partners van Bordan, Ditmar Schelhaas, Geert van den Berg en Danny Karsten. Hoe kijken zij terug op het afgelopen jaar? Zijn er bijzondere dingen gebeurd en is er wat te zeggen over volgend jaar?

 

Ditmar; “Afgelopen jaar was privé wel heel erg turbulent. Ik kreeg zelf corona, mijn vader is overleden en wij hebben ons huis verbouwd.  Door al deze gebeurtenissen wordt je wel even op je plaats gezet en besef je toch dat gezondheid wel je grootste goed is. Zakelijk gezien kijk ik over het geheel terug op een mooi jaar. We hebben een bepaalde koers uitgezet, het investeren in medewerkers en de sfeer in het bedrijf, en daar komt veel voor terug. We hebben de wind in de zeilen” .

Danny; “Het was een jaar met  hoogte en dieptepunten. Van lockdown naar weer terug op de werkvloer naar toch weer werken vanaf huis. Een jaar met veel onzekerheid. Toch hebben we ook veel wel kunnen doen. Bijvoorbeeld een zomer BBQ buiten, veel online contact en i.p.v. de kerstborrel een kerst drive inn met pub quiz in je eigen auto. Je moet het zo zien, ons kapitaal zit in de mensen. En dan ben je toch trots dat we zijn gegroeid qua aantal collega’s”.

Geert; “En trots op de veerkracht van onze collega’s. Door alle maatregelen was het steeds weer schakelen en dat ging eigenlijk heel soepel. Maar we vergeten ook zeker onze klanten niet waarvan er een aantal heel diep getroffen zijn door deze pandemie. Toch blijven ook zij positief en merk je dat iedereen wel de kansen en mogelijkheden benut die er wel zijn”.

Ditmar; ”Zeker, kijk alleen als eens naar alle nieuwe vormen van werken. Vergaderen via Teams, online in dezelfde documenten werken. Alles is in de afgelopen 2 jaar versneld ingevoerd. Gelukkig waren we daar al wel klaar voor”.

Danny: “We hebben daarin nog weer een slag kunnen maken”.

Geert; “Wij waren er inderdaad klaar voor. Door de maatregelen werd de druk opgevoerd en daar moet je flexibel mee om kunnen gaan. Zowel alle medewerkers als wij.

Ditmar; “Het afgelopen jaar heeft ook wel heel erg doen beseffen dat je samen verder komt dan alleen. We hebben een aantal mooie merken in de markt gezet zoals Zaakkracht, Koers!i en Xelio. Als je de kracht van verbinding ziet”

Geert; “Dan kan je samen professionaliseren. Neem Zaakkracht, dat zet je op, en een paar maanden later komt Corona. Dat had niemand kunnen voorzien. Maar wij geloven er in en dat werpt zijn vruchten af”.

Danny: “Als Max Verstappen zich na de eerste ronde neer had gelegd bij zijn verlies dan was hij nu geen kampioen! En wij halen zelf ook veel energie uit de andere merken. Ieder zet zijn stappen vooruit. Bordan blijft een heel mooi bedrijf. We groeien en zijn trots op onze zelfstandigheid”.

Geert;” Persoonlijke cultuur is hierbij wel heel erg van belang. Je bent hier geen nummer, wat bij grotere kantoren nog wel eens zo kan voelen. Dat past ook niet bij onze filosofie”.

Ditmar; “De cultuur op de werkvloer is op lange termijn het belangrijkst. Dat is je bestaansrecht. En ik heb gewoon nog steeds een heel mooi vak. Elke dag is anders”.

Danny; “Het werk is heel divers. Je bouwt echt een vertrouwensband op”.

Geert; “Het gaat ook steeds meer van alleen het verwerken van cijfers naar de advieskant. En je kunt alleen maar goed advies geven als alles helder in kaart is. Hiervoor is vertrouwen nodig.

Danny; “Ik denk dat voor ons alle drie geld dat we vooral trots zijn als we terugblikken. Dat is wel het overall woord van 2021”.

Ditmar: “Zeker. Trots op de positieve instelling binnen Bordan. De negatieve dingen worden gerelativeerd en we kijken positief vooruit. Daar zit de kracht. En zo gaan we ook 2022 in”.

Danny; “We hebben veel ambities en willen graag alles verwezenlijken. Maar stellen het binden en behouden van collega’s voorop. De werk – privé balans is daarbij heel belangrijk”.

Geert: “We zijn klaar voor het nieuwe jaar”!

beeldmerk-blauw