Nieuws

Nieuws

  • Nieuws

/ 29 apr 2024

Ontvangen van te vorderen aangiftes Btw en aanslagen VPB

Het komt nog geregeld voor dat te ontvangen Btw-aangiftes en aanslagen VPB  van de Belastingdienst niet worden ontvangen en open blijven staan op de balans. Dit komt doordat er geen rekeningnummer bekend is bij de Belastingdienst waarop dit kan worden uitbetaald. Wanneer er geen rekeningnummer bekend is bij de Belastingdienst, wordt hierover geen actieve herinnering gestuurd. Je kunt als ondernemer zijnde, het rekeningnummer doorgeven op de volgende wijze:

Wanneer u een eenmanszaak heeft, kunt u inloggen met uw DigiD op Mijn Belastingdienst Zakelijk. Vervolgens kunt u daar onder het tabblad ‘Mijn gegevens’ het formulier ‘Opgeven of wijzigen rekeningnummer ondernemers’ vinden. U dient dit formulier in te vullen en te versturen.

Wanneer u voor een rechtspersoon zoals een vof, maatschap of een B.V. een rekeningnummer wilt doorgeven, kunt u inloggen met eHerkenning op Mijn Belastingdienst Zakelijk. Vervolgens kunt u daar onder het tabblad ‘Mijn gegevens’ het formulier ‘Opgeven of wijzigen rekeningnummer ondernemers’ vinden. U dient dit formulier in te vullen en te versturen.

Wanneer u uw rekeningnummer heeft doorgegeven, ontvangt u binnen 3 weken een bevestigingsbrief van de belastingdienst dat ze het rekeningnummer hebben verwerkt.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder, zij helpen u graag verder.

Uw Accountancy
Specialist

Arjan Nijsink

Assistent accountant

beeldmerk-blauw