Actueel

Nieuws

  • Nieuws

/ 23 mrt 2021

NOW- Rondes of TVL

We hebben voor u de belangrijkste datums op een rij gezet waarin een aanvraag kan worden gedaan voor een tegemoetkoming of definitieve berekening van de verschillende NOW-rondes of TVL.

Eerste aanvraagperiode: meer tijd voor aanvragen definitieve berekening
Aanvragers hebben langer de tijd om een definitieve berekening aan te vragen voor de eerste aanvraagperiode (maart, april en mei 2020). Het indienen van een aanvraag kan nog tot en met 31 oktober 2021. De termijn is voor alle ondernemingen gelijk. Het maakt hierbij dus niet meer uit of er een accountantsverklaring of derdenverklaring moet worden meegestuurd.

Tweede aanvraagperiode: aanvragen definitieve berekening
Heeft u een tegemoetkoming ontvangen in de tweede aanvraagperiode (juni, juli, augustus en september 2020)? Vraag dan een definitieve berekening aan. Dit kunt u doen vanaf 15 maart 2021 tot en met 5 januari 2022. Bij een voorschot < € 20.000 kunt u zelf de definitieve berekening aanvragen bij het UWV. Bij een voorschot hoger dan € 20.000 heeft u een derdenverklaring nodig. Bij een voorschot hoger dan € 100.000 heeft u een accountantsverklaring nodig.

Vijfde aanvraagperiode: april t/m juni
Vanaf 17 mei kunt u NOW aanvragen over de periode april – juni 2021. Hierbij gelden dezelfde voorwaarden als in de vierde aanvraagperiode.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)
Heeft u over de periode juni – september 2020 een tegemoetkoming vaste lasten ontvangen? Dan dient u voor 1 april 2021 uw werkelijke omzet door te geven om de definitieve compensatie vast te stellen.
De tegemoetkoming vaste lasten over januari – maart 2021 kunt u aanvragen tot 30 april 2021. Hierbij geldt de voorwaarde dat u 30% omzetdaling dient te hebben in vergelijking met het eerste kwartaal over 2019.

Uitstel van betaling belastingen
Heeft u het afgelopen jaar uitstel aangevraagd voor betaling van de belastingen? Dan loopt deze automatisch door tot 1 juli 2021. Als u nog niet eerder uitstel hebt aangevraagd, dan kunt u dat nog doen tot 1 juli 2021.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen of definitief afrekenen van uw steunmaatregelen? Of heeft u vragen of u in aanmerking komt voor bepaalde maatregelen? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder.

beeldmerk-blauw