Actueel

Nieuws

  • Nieuws

/ 11 nov 2021

Beschikbare liquiditeit

Ondanks dat er grote verschillen zijn heeft de groothandel branche een aantal goede kwartalen achter de rug. En ook de verwachting richting de toekomst ziet er rooskleurig uit. Met name voor de groothandel in bouwmaterialen en de groothandel in non-food is de verwachting van het CBS zeer positief.

En dan kunt u ineens geconfronteerd worden met een luxeprobleem, namelijk veel beschikbare liquiditeit. Met daarbij de vraag; “hoe gaan we hier mee om”?

Uiteraard kunt u de beschikbare middelen gebruiken om extra aflossingen te doen op bestaande leningen. Of gebruikt u het geld om uw organisatie toekomstbestendig te maken door (meer) te gaan investeren in verdergaande automatisering en digitalisering? Misschien wilt u het geld gebruiken als extra werkkapitaal door leveranciers sneller te betalen en hierdoor hogere betalingskortingen te kunnen bedingen?

Denkt u erover na om de liquiditeiten aan te houden als soort van oorlogskas om uitbreiding van uw organisatie te kunnen financieren? Of denkt u erover om het geld uit te keren aan de moedermaatschappij en hier te gaan investeren in bedrijfsmiddelen (onroerend goed, deelnemingen of beleggingen) waarmee een ander rendement kan worden behaald? Zomaar diverse vragen die boven kunnen komen drijven.

Herkent u zich in dit soort vraagstukken? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder van Bordan. Samen nemen we de diverse mogelijkheden door en wegen de voors en tegens tegen elkaar af. Immers: Bordan Weet Wat Kan

beeldmerk-blauw