Nieuws

BlogsNieuws

  • Blogs
  • Nieuws

/ 20 dec 2022

Terugblikkend vooruit kijken

Het jaar 2022 zit er bijna op. Nog een paar dagen en 2023 gaat van start. Traditioneel een tijd om nog eens terug te blikken en om vooruit te kijken. Zo ook bij de partners van Bordan, Geert van den Berg, Ditmar Schelhaas en Danny Karsten. Hoe kijken zij terug op het afgelopen jaar? Zijn er bijzondere dingen gebeurd en is er wat te zeggen over volgend jaar? En is er een overall conclusie te geven?

2022

Geert: “Afgelopen jaar is intern vooral de saamhorigheid mij heel erg opgevallen. We hebben veel samen gedaan met collega’s. Onder andere het wekelijks sporten en verschillende activiteiten zoals de zomerborrel en de sinterklaasavond.”

Danny: “ De familiedag was ook heel leuk om een keer te doen. Zo krijgen familieleden de kans om te zien waar je werkt. Maar de betrokkenheid was niet alleen groot bij de leuke dingen. De onderlinge verbondenheid zie je ook als collega’s afscheid moeten nemen van geliefden.”

Ditmar: “En we hebben op de valreep van dit jaar ons team nog weer behoorlijk kunnen uitbreiden. Inmiddels zijn er al 2 nieuwe collega’s gestart en in 2023 komen er in ieder geval nog 4 mensen ons versterken. Mensen die het Bordan DNA uitdragen, wat echt heel fijn is, vooral op deze krappe arbeidsmarkt”.

Danny: “Mooi dat onze klanten door de uitbreiding komend jaar weer tijdig bediend kunnen worden. Wat de toekomst ons en onze klanten gaat brengen is nooit zeker. We zien bij sommige klanten de eerste kenteringen helaas al wel voorbij komen. Vooral door de gestegen kosten op bijna alles”.

Geert: “Je ziet echt een tweedeling. Een aantal klanten kan de vraag bijna niet aan, en anderen moeten alle zeilen bijzetten om het hoofd boven water te houden. Dat maakt de toekomst relatief onzeker”.

Ditmar: “Inderdaad, de crisis zie je in een aantal sectoren maar ook op verschillende vlakken. Dat heeft een stuk met schaarste te maken, een stuk met inflatie en een stuk op het persoonlijke vlak. Sommige ondernemers zijn nauwelijks bijgekomen van de corona crisis en dan komt deze inflatie op je af”.

Vooruitblik naar 2023

Danny: “Ik heb eigenlijk 1 echte tip voor 2023; bewaar de rust. Het is voor bedrijven balanceren tussen inkomsten en uitgaven. Er wordt veel misbruik gemaakt van de huidige inflatie. Wij als bedrijf moeten nu de rust bewaren. Je wilt je klanten niet teveel berekenen maar de medewerkers ook niet tekort doen. Dit geldt denk ik ook voor onze klanten. Dus bewaar de rust en probeer niemand tekort te doen.”

Geert: “Eén tip van mij er bij; zorg dat je kasmanagement op orde is. Zorg voor liquiditeit in je bedrijf. Cash is King, zeker de komende periode. Blijf schaalbaar en flexibel”.

Ditmar: “En kom je in het nauw, denk dan eerst goed na voordat je wat doet. Ga in gesprek met onze relatiebeheerder, wij kunnen meedenken. We proberen iedereen te helpen, als het minder gaat en als het heel goed gaat.

Voor onszelf kijk ik terug op een bestendig jaar en dat hoop ik ook voor het komende jaar. Ik ben trots op onze klantrelaties, het lage verloop en daarmee ons stabiele bedrijf. Wij gaan voor de lange termijn relaties, zowel intern als extern”.

Geert: “Vertrouwen is het belangrijkste wat we hebben en wat we kunnen geven. Ik ben trots op het team, trots op wat we bereikt hebben.”

beeldmerk-blauw