Actueel

Nieuws

  • Nieuws

/ 11 nov 2021

Subsidiemogelijkheden voor scholing: werknemers leren door

Willen uw medewerkers graag een training, opleiding of cursus volgen? Of wilt u een nieuwe medewerker graag een opleiding aanbieden? Goed werkgeverschap is, vooral in tijden van schaarste aan arbeidskrachten, van groot belang. Met een aanbod voor scholing kunt u het verschil maken. Hoe fijn is het dan dat u uw medewerkers kunt wijzen op de mogelijkheden.

Metaal en techniek

Voor de opleidingen in de metaal & techniek is er de Stichting OOM. Zij hebben een catalogus met diverse opleidingen waarvoor de stichting een bijdrage in tegemoetkoming van de studiekosten ter beschikking stelt. Maar ook cursussen die bij de Stichting niet in de catalogus staan kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding.

Om er achter te komen of een gewenste cursus ook in aanmerking komt voor een vergoeding kunt u het beste contact opnemen met Stichting OOM. Op de afdeling Vergoedingen, via 0172 – 521 555, helpen ze u graag verder.

Bekijk hier de catalogus. De opleidingen zijn daar ook gelijk aan te vragen.

Houtverwerkingsindustrie

Voor opleidingen binnen de houtverwerkende industrie kun je terecht bij het  Logistiek Opleidings Centrum oftewel het LOC.

Voor veel opleidingen van het Logistiek Opleidings Centrum kunt u gebruikmaken van subsidieregelingen. Het Sociaal Fonds voor de Houtverwerkende Industrie (SFH) kent al geruime tijd een scholingssubsidieregeling. Met deze subsidieregeling kunnen werkgevers in de houtverwerkende industrie een deel van de kosten van bedrijfs- of functiegerichte scholing van werknemers door het SFH vergoed krijgen.

Let op: herhalingscursussen en eendaagse seminars komen niet in aanmerking voor een vergoeding.

Voor meer informatie en aanvragen kunt contact opnemen met het LOC via 076 – 50 15 535. Of via het contactformulier.

Behoefte aan advies op maat of wilt u dat wij met u meekijken naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via onze loonafdeling Xelio. Per mail zijn zij bereikbaar op info@xelio.nl of bel 088 – 54 45 425.

beeldmerk-blauw