Nieuws

Blogs

  • Blogs

/ 23 apr 2024

Famke 12,5 jaar in dienst!

Vandaag is Famke Zandman-Potijk 12,5 jaar in dienst bij Bordan! Reden voor een feestje! Maar hoe kijkt zij terug op de afgelopen jaren en wat maakt werken bij Bordan nou zo leuk?

Kan jij je de eerste dag nog herinneren?
Dat kan ik mij nog goed herinneren! Ik zal even beginnen bij hoe ik bij Bordan ben gekomen. Met het 40-jarige jubileum van Bordan zijn de medewerkers met hun partners naar Berlijn geweest als groepsreis. Ik was manager bij een bedrijf dat groepsreizen en evenementen organiseerde. Binnen Bordan had iemand mij gevraagd om deze reis te organiseren en mee te gaan als reisleidster. Zo geschiede, met bijna 90 man met de trein naar Berlijn, een super leuk groep en een hele leuke reis gehad.
Een paar jaar later werd ik door Bordan benaderd; we zoeken een secretaresse voor een nieuw te openen kantoor in Almelo. Ik was 27 en zocht een stabiele baan, met vaste werktijden en zonder dat ik veel moest reizen. Daarnaast had ik binnen Bordan de kans om te groeien.
Mijn eerste werkdag mocht ik naar Rijssen, hier had ik ook mijn “sollicitatiegesprek” gehad. Ondanks de warme ontvangst van Monique moest ik wel wennen, de dynamiek was toch anders dan in de horeca/toerisme en ook de collega’s keken mij vragend aan “wat komt de reisleidster hier doen”. Ik weet nog dat ik thuis kwam en tegen mijn man zei: ‘’ik weet niet of dit helemaal bij me past”, maar uiteindelijk ben ik er nog steeds.

Welke functies heb je binnen Bordan gehad?
Eerst secretaresse, toen directie secretaresse en nu ben ik al geruime tijd intern organisatie en communicatie adviseur voor Bordan en extern voor klanten via Zaakkracht.

Hoe kijk je terug op de afgelopen 12,5 jaar?
Goed! Dat je bij Bordan écht kan doen wat je leuk vindt! Als je van vrijheid houdt en verantwoordelijkheid durft te nemen dan is hier ruimte voor. Ze staan open voor ideeën en geloven er net als ik in dat je werk “moet” doen wat je leuk vindt omdat hier je kracht ligt. Het voelt niet als 12,5 jaar door mijn diversiteit aan werkzaamheden.

Kan je nog een paar hoogtepunten opnoemen?
Ik vond het 50 jarige jubileum weekend naar Ameland, dat ik mede mocht organiseren, met collega’s en partners echt geweldig! Ook de jubileumavond voor de klanten was gaaf. Maar ook het “Personal Branding traject” is een hoogtepunt. Tijdens dit traject wordt er op unieke wijze visueel gemaakt waar je drijfveren liggen en welke voorkeuren je hebt qua dienstverlening, vraagstukken en branches. Vervolgens wordt er samen met mij gekeken hoe hier concreet en praktisch invulling aan kan worden gegeven binnen Bordan. Zodat collega’s doen wat ze leuk vinden en zich nog sterker willen binden aan Bordan én onze klanten! Daarnaast ben ik trots dat ik mee heb mogen werken aan de ontwikkelingen die Bordan de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Wat maakt werken bij Bordan zo leuk?
Met name de vrijheid en de invulling die je aan je eigen baan kan geven. En de collega’s natuurlijk! Door mijn huidige functie ben ik wel minder op kantoor en meer bij klanten, maar het is altijd “thuiskomen” op kantoor.

Heb je nog toekomstplannen?
Heel veel klanten binnen halen voor Zaakkracht! En het blijven ontwikkelen van Bordan als organisatie én de mensen bij Bordan, het Personal Branding gedeelte. Ik wil er weer een iets andere invulling aan gaan geven.

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik vind Bordan gewoon een hele leuke werkgever. Dat komt ook doordat Ditmar & Danny echt mensen zijn die bij mij passen. Ze gaan oprecht voor de organisatie en haar mensen. Geld is niet de drijfveer en dat is voor mij ook zo. Het is een hecht en gezellig team. Dus dan hou je het ook lang vol!

beeldmerk-blauw