Actueel

Blogs

  • Blogs

/ 05 okt 2020

Van stagiaire tot medewerker

Als derdejaarsstudent Accountancy aan Hogeschool Saxion stagelopen bij Bordan en daarna parttime blijven werken… dat kan dus gewoon! In dit blogartikel vertelt Malou over haar ervaringen.

Onderdeel van het team

Voordat ik begon aan mijn stage van 20 weken kende ik Bordan nog niet. Mijn eerste indruk was meteen goed, want ik merkte wel dat iedereen me meteen overal bij betrok. Collega’s vragen van alles aan je, dus ik voelde me vanaf het begin direct onderdeel van het team en geen stagiaire.

Qua werk kreeg ik wel de tijd om rustig te wennen. Dat begint met simpele opdrachten en gaandeweg wordt dat uitdagender. Dan moet je zelf ineens dingen gaan uitzoeken, maar daar leer je dan ook het meeste van. Gelukkig kon ik altijd bij mijn begeleider Geert Jan Bieleman terecht als ik vragen had.

Lastige vragen beantwoorden

Naast de dagelijkse werkzaamheden bij een accountantskantoor hebben we ook aan mijn leerdoelen gewerkt en daar oefeningen voor gedaan. Een belangrijk doel voor mij was dat ik beter mondeling wil kunnen uitleggen wat ik doe, zodat ik het tegenover een klant goed kan onderbouwen. Dat heeft ook te maken met ervaring, dus het is vooral een kwestie van doen. Hoe beter je weet wat je doet, hoe makkelijker je hier lastige vragen over kunt beantwoorden.

Een ander leerdoel dat ik had was leren om mijn tijd goed in te delen. Daarvoor moet ik inzien wat prioriteiten zijn en wat niet. Tijdens mijn stage heb ik vooral jaarrekeningen samengesteld, aangiften inkomstenbelasting, omzetbelasting en vennootschapsbelasting verzorgd. De theorie daarvan had ik wel gehad tijdens mijn opleiding, maar in de praktijk kom je toch nog wel nieuwe dingen tegen.

Toekomstmuziek

Ik vind het fijn dat Bordan echt kijkt naar wat je als medewerker zelf graag wilt ontwikkelen. Toen ik het aanbod kreeg om parttime hier te blijven werken, speelde dat ook wel mee in mijn beslissing om ja te zeggen.

Als beginnend assistent accountant heb ik nog veel te leren en daar krijg je de kans voor bij Bordan. Ik werk nu één dag in de week hier en zie het wel zitten om ook mijn afstudeerstage hier te doen en daarna fulltime bij Bordan te werken. Ik kan niet wachten!

beeldmerk-blauw