Actueel

Blogs

  • Blogs

/ 16 mrt 2017

Complexe (cijfermatige) vraagstukken vertalen naar IT-oplossingen

Wat je niet kunt zien, kan je ook niet managen. Vaak is belangrijke managementinformatie niet real-time beschikbaar. Hierdoor kan een organisatie slechts met tijdvertraging reageren. Het niet snel kunnen reageren heeft negatieve invloed op resultaten van uw onderneming.

Wij helpen bedrijven meerwaarde te halen uit hun data door slimme inzet van analyse- en rapportage technieken. We stellen daarmee eindgebruikers in staat om meer in hun data te ontdekken en verbanden en trends beter te begrijpen. Door middel van onze kennis en ervaring met pakketten kunnen wij gebruikerswensen vertalen naar de beste techniek en hierbij ondersteunen bij de keuzeselectie van software. Middels onze kennis van IT en (financiële) analysesoftware kunnen wij hierin adviseren en ondersteunen.

Voorbeelden hiervan zijn het opzetten van salesanalyses om de resultaten van de verkoopafdeling te monitoren, IT-oplossingen implementeren om de rendementen van business units te kunnen rapporteren of begeleiden bij het opzetten van (financiële) verantwoordingsrapportages. Evenals het opzetten van (online) dashboards.
Ook kunnen wij adviseren en ondersteunen om op financieel gebied inzicht te verkrijgen. Dit kan gaan om:
– Betrouwbare managementinformatie: dit is van belang voor een juiste aansturing van uw organisatie.
– Kritische prestatie-indicatoren (KPI’s): deze indicatoren geven met een enkel getal het succes van uw organisatie(onderdeel) aan.
– Budgettering en forecasting: plannen en actueel inzicht verkrijgen in resultaten ten opzichte van budget en ontwikkelingen.
– Begrotingen: de financiële effecten van een beslissing begroten en monitoren.
– Liquiditeitsprognoses: inzicht, invoer en beheer van in- en uitgaande geldstromen inclusief het monitoren van afwijkingen.
– Investeringsanalyses: analyse om te komen tot het maken van een juiste investeringsbeslissing.
– Verantwoordingscyclus: rapporteren vanuit (online) dashboards of rapportagesoftware inclusief het begrijpen van cijfers, het definiëren van acties en monitoring.
– Real-time monitoring: direct inzicht in prestatie-indicatoren en bedrijfsresultaten.
– Visualiseren van data: data door middel van (online) dashboards eenvoudig inzichtelijk te maken voor analyse.

Onze achtergrond als accountant staat garant voor betrouwbare en hoogwaardige dienstverlening. Dit maakt het mogelijk om complexe (cijfermatige) vraagstukken te vertalen naar IT-oplossingen die werkelijk aansluiten op de informatiebehoefte van uw organisatie.

Is betrouwbare managementinformatie nu net wat u mist? Neem dan contact op met Martijn Last (specialist dashboarding en monitoring) of Arjan Letink (adviseur controlling) voor een vrijblijvend informatiegesprek.

Uw dashboarding en monitoring
Specialist

Martijn Last AA RB

Accountant

beeldmerk-blauw